Dirigent

GerritdeWeerd
Dirigent Gerrit de Weerd

Gerrit de Weerd studeerde Uitvoerend musicus, solospel en orkestspel, met als hoofdvak klarinet aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij cum laude slaagde. Na zijn cum laude-aantekening Kamermuziek aan het Utrechts Conservatorium bij de violist Eli Goren volgde hij een meestercursus bij Karl Leister (soloklarinettist van de Berliner Philharmoniker) en een meestercursus moderne muziek bij The London Synfonietta en Ensemble Modern. Tevens volgde hij directielessen bij Jan Cober.

Gerrit was enkele jaren concertmeester van de Amsterdamse Politiekapel, The Amsterdam Wind Orchestra en heeft in grote zalen als solist opgetreden, onder meer in The Roy Thomson Hall, in Toronto, De Nieuwe Doelen in Rotterdam, Muziekcentrum Vredenburg Utrecht en Het Concertgebouw in Amsterdam. Verschillende omroepen hebben opnamen van hem gemaakt met onder andere werken van L. Berlio, R. Escher en C. Debussy. Ook speelde hij in diverse kamermuziek-ensembles waarvan opnamen zijn. In Berlijn speelde hij met de opening van de Kammermusiksaal met een internationaal kamerorkest. Momenteel is hij werkzaam als freelance musicus. Hij dirigeerde verschillende ensembles, harmonie- en fanfare-orkesten en gaf les bij diverse instellingen. Een aantal oud-leerlingen zijn momenteel werkzaam bij onder andere Het Concertgebouworkest. Ook dirigeerde hij een musicalkoor. Als dirigent heeft hij met gerenommeerde operazangers, zangeressen, artiesten en koren gewerkt.

Gerrit stimuleert jonge muziektalenten door ze als solist op te laten treden met zijn orkesten. Sinds 1993 dirigeert hij Odeon uit Soesterberg. Odeon werd onder zijn leiding omgevormd van fanfare naar harmonie en met deze harmonie is hij tweemaal gepromoveerd: naar de ere- en naar de superieure afdeling en is hij tweemaal landskampioen geworden bij de FKM. Ook op concoursen staat Gerrit garant voor uitstekende resultaten. Met Odeon heeft hij een aantal bijzondere projecten gedaan. Bijvoorbeeld de openluchtconcerten in Cabrio, de midzomernacht-concerten, kinderconcerten en een operaconcert met een gelegenheidskoor uit de hele omgeving van Soest. Naast Odeon is Gerrit momenteel ook dirigent van de Koninklijke Harmonie L’Union uit Bladel.

Bestuur en leden van Odeon zijn trots en blij dat hij nog steeds dirigent van onze vereniging wil zijn en wij hopen dat de samenwerking nog jaren mag voortduren.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close