Dirigent

GerritdeWeerdGerrit de Weerd is 25 jaar dirigent bij Muziekvereniging Odeon. Hij studeerde Uitvoerend musicus, solospel en orkestspel met als hoofdvak klarinet aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Na zijn aantekening kamermuziek aan het Utrechts Conservatorium, waar hij cum laude afstudeerde bij de violist Eli Goren, volgde hij een meestercursus moderne muziek bij the London Sinfonietta en Ensemble Modern. Tevens volgde hij directielessen bij Jan Cober. Gerrit de Weerd heeft regelmatig als solist opgetreden, onder meer in ‘The Roy Thomson Hall’ in Toronto, het concertgebouw in Amsterdam, de Nieuwe Doelen in Rotterdam en Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Hij was enkele jaren als concertmeester in dienst van de Amsterdamse Politiekapel en remplaceerde bij diverse orkesten. Daarnaast zijn er van hem bij diverse omroepen opnamen gemaakt met o.a. werken van Berio, Escher en Debussy. Ook speelde hij in diverse kamermuziekensembles, waaronder het Shamrock  trio (klarinet, altviool en piano) en het Amsterdams Wind Ensemble (blaaskwintet). Van 1988 tot 2003 was hij concertmeester van The Amsterdam Wind Orchstra.

Momenteel is Gerrit de Weerd werkzaam als freelance musicus. Hij dirigeert verschillende orkesten en ensembles in Nederland en geeft les bij diverse instellingen, o.a. bij Scholen in de Kunst in Amersfoort en centrum voor kunsten de Aleph.  Al zijn orkesten spelen in de hoogste klasse en behaalden diversen malen landskampioenschappen en de 1e prijs met lof der jury op concoursen. Als dirigent heeft hij met verschillende instrumentalisten, zangers, zangeressen en koren gewerkt. O.a. met Emmy Verhey, Vera Beths, Rian de Waa, Janice Taylor, Laura Fygi en Karin Bloemen.  Tevens stimuleert hij jonge muziektalenten door hen als solist op te laten treden met zijn orkesten.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close